Лидерът на Народна партия (НП) и председател на опозиционната  Коалиция

...
Лидерът на Народна партия (НП) и председател на опозиционната  Коалиция
Коментари Харесай

Вук Йеремич:Изборите в Сърбия през пролетта ще са фалшиви

Лидерът на Народна партия (НП) и ръководител на опозиционната  " Коалиция за Сърбия “(КС) Вук Йеремич съобщи, че 2020 година ще бъде от решаващо значение и в случай че опозицията продължи да бойкотира, изборите през идната година евентуално ще се проведат два пъти, подправени напролет и действителни през зимата, когато властта ще бъде свалена.
„ В идващите няколко седмици ще има огромен напън да отменим решението ни да бойкотираме подправените пролетни избори. Ако не се поколебаем и останем твърди, ще се появят нови условия и ще стане ясно, че режимът към този момент няма легитимност. Вътрешната и външната обстановка ще бъдат такива, че няма да има опция за провеждането на същински избори “, съобщи Йеремич в Нови Сад във връзка годишнината от основаването на градския комитет на партията.
Йеремич означи, че скоро ще бъде оповестено, че са изпълнени редица условия за почтени избори, защото някои закони са признати, а и водачите на опозицията може да стартират да получават предложения в националната телевизия.
„ Тогава нашите сътрудници от Европейски Съюз, множеството от които имат положителни планове, въпреки всичко ще ни кажат да размислим да отидем пред урните, тъй като не можем да се борим отвън институциите, в случай че желаеме да изградим либерален ред. Това ще бъде доста внушаващо и няма да е елементарно да се устои. Но в Национален парк няма алтернативи и сигурно ще бойкотира изборите и съм уверен, че ще го създадат и нашите сътрудници в Конституционен съд “, сподели Йеремич.
Той оцени, че през 2020 година светът още веднъж ще огледа към Западните Балкани, защото най-сетне ще пристигна обещанието на сръбския президент Александър Вучич да позволи косовския въпрос, като разреши влизането на Прищина в Организация на обединените нации.
" Вучич няма да извърши това, мужду другото и тъй като нещата в Косово се трансформираха ", сподели Йеремич и добави, че от позиция на интернационалната общественост цената на Вучич ще бъде доста понижена, като по този метод ще се понижи степента на толерирането им към диктатурата в Сърбия. “
" Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим Вучич да признае Косово и да настояваме за протест на подправени избори, тъй като това е най-краткият и бърз метод да променим властта, която ще падне фрапантно в един момент ", сподели някогашният началник. на дипломацията на Сърбия и някогашен ръководител на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР